Paluu 80-luvulle

Tässä jutussa voit kuunnella singlen ”Paluu 80-luvulle” ja lukea biisin taustoista.

Paluu 80-luvulle, kansikuva
Paluu 80-luvulle, kansikuva

Pakoon täältä 80-luvulle! Silloin Suomessa oli kaksi tv-kanavaa, yksi virallinen totuus, YYA, paljon mäkihyppääjiä ja vähän värejä. Muistikuvissa kaikki oli kuitenkin mahtavaa ja asiat paremmin kuin nyt. Tai niin vain luulemme. Nostalgia toimii, koska se tarjoaa valheellisen pakopaikan muistoille ahdistavasta nykyarjesta.

Suomi oli 80-luvulla monin tavoin ankea maa – mutta musiikki oli rautaa. Kiitos siitä Sielun Veljet, Melrose, Keba, Shadowplay ja kumppanit. ”Paluu 80-luvulle” on Nuorisopalatsin kunnianosoitus suomalaisen rockin kultaiselle vuosikymmenelle. Nuorisopalatsin omat juuret ovat 80-luvulla. Silloin orkesterin esiaste aloitti punkin innostamana sahaamaan Jyväskylässä legendaarisen opiskelijakapakka Ilokiven kellarissa. Vuonna 2017 uudelleen musiikinteon aloittanut Nuorisopalatsi tarjoaa uudella singlellään ironisen nostalgiatripin aikaan, jota ei ole – eikä tule.

Kuuntele Paluu 80-luvulle tässä:

Tai vaikkapa Spotifyssä:

Edellisen singlen Pelastutaan löydät tästä.

Nuorisopalatsi julkaisi esikoispitkäsoittonsa ”Seitsemäs kuningaskunta” syksyllä 2018 CD:nä (Hiljaiset Levyt) sekä suoratoistopalveluissa. Uusi sinkku ”Paluu 80-luvulle” on toinen singlejulkaisu tulevalta vielä nimeämättömältä levyltä. Kappaleen on säveltänyt Mika Remes, sanoittanut Kari Smolander ja sovittanut Nuorisopalatsi.

Kuuntele muuta Nuorisopalatsin tuotantoa esim. Spotifyssä: