Kuuntele Nuorisopalatsia

Poppari, Jyväskylä, 10.11.2018

Kuuntele Nuorisopalatsia. Kaikki tähän asti julkaistu materiaali löytyy kaikista suoratoistopalveluista ja ennen kesää 2020 julkaistut 10 singleä löytyvät YouTubesta avoimena. Tässä linkki Spotify-profiiliimme ja YouTube-soittolistaan.

Jatka lukemista ”Kuuntele Nuorisopalatsia”

Live Telakka Tampere 23.2.2024

Tehtiin pitkästä aikaa keikka Tampereella ja sehän oli aivan mahtavaa. Yleisöäkin oli melkein tupa täynnä. Olemme keräilleet tähän videoita tapahtumasta ja saimme niitä muutamasta lähteestä. Kiitokset Marjalle, Marille ja Jukka Junttilalle. Tässä biisejä keikalta.

Sivullinen, albumilta Peura

Laulu 13, ensimmäiseltä albumilta Seitsemäs kuningaskunta

Haikeus, uudelta albumilta Lauluja avaruudesta

Tyhjyyttä kohti, uudelta albumilta Lauluja avaruudesta

Paluu 80-luvulle, albumilta Pyörre

Balladi miesten, albumilta Peura

Lauluja avaruudesta

Avaruus on tappava paikka. Siellä on pääasiassa kylmää, pimeää ja yksitoikkoista. Me kaikki ollaan avaruusmatkalla tämän elämäksi kutsutun avaruuden läpi. Nuorisopalatsin neljäs albumi kertoo tästä avaruusmatkasta rokkitrion pop-musiikilla, lähdöstä kotiin paluuseen. Vaikka pop-musiikissa avaruus on lähinnä eskapismia ja nostalgiaa, tässä emme siihen sorru. Avaruuteen pääsee kuuntelemalla tämän albumin. Muutama maistiainen löytyy tämän artikkelin lopusta.

Lauluja avaruudesta, takakansi

Kaikki biisit on kirjoitettu ja äänitetty helmikuun ja elokuun 2023 välillä. Ehkä siitä on seurannut jonkinlaista eheyttä, mutta mitä ihmettä, biisit vaihtelevat yhden soinnun rynkytyksestä, punkkiin ja progeen. Joka tapauksessa tämä on Nuorisopalatsin albumeista vähiten sovitettu ja tuotettu. Biiseissä on vähän raitoja ja useimmiten pärjätään yhdellä kitaralla ja bassolla.

Lauluja avaruudesta, etukansi ja sen taitepuoli

Äänitysten jälkeen pidimme pienen tauon, koska Kari oli pari kuukautta työmatkalla Espanjassa. Albumi miksattiin marraskuussa 2023 ja lopullisesti masteroitiin tammikuussa 2024. Koko albumin äänitti ja tuotti Nuorisopalatsi itse. Masteroinnin teki , Jarno Alho.

Lauluja avaruudesta, sisätaite

Albumin kannen suunnitteli Mika Remes pääosin Madridin valtavalta El Rastro -kirpparilta löydetyistä valokuvista. Kenen lienee perhealbumeista, sitä emme tiedä.

Lauluja avaruudesta, levy

Levyn julkaisee Hiljaiset levyt, HILL-084.

Tässä vähän maistiaisia, kolme ensimmäistä biisiä levyn alusta. Levy on tietenkin kuunneltavissa kaikissa streaming-palveluissa 23.2.2024 alkaen ja sen voi ostaa myös kaikista levykaupoista.
Mustan aukon takaa

Haikeus

Ääretön piste

Haikeus – single 26.1.2024

Nuorisopalatsin uusin single on nimeltään Haikeus. Se on toinen single helmikuun 23. päivä ilmestyvältä bändin neljänneltä albumilta Lauluja avaruudesta. Albumin julkaisee Hiljaiset levyt.

Haikeus on jytää ja poppia. Se on rakenteeltaan hyvin yksinkertainen ja se sisältää intro-riffin, säkeistön ja kertosäkeen. Lopussa se siirtyy ylettömään ja instrumentaaliseen duuritranssiin ja siirtyy sitten kertosäkeseen. Siis tässä biisissä on se kertosäe tärkeä.

Haikeus kertoo ajasta ja sen jatkuvuudesta. Se kertoo jokaisen päivän haikeudesta ja ainutlaatuisuudesta. Onhan tämä vaikeaa ja niin edespäin, mutta mitäpä siitä? Uusi päivä tulee siitä huolimatta.

Kuuntele Haikeus tässä. Striimattavaksi se tulee 26.1.2023

Biisin on säveltänyt Mika Remes ja sanoittanut Kari Smolander. Sen on tuottanut ja äänittänyt Nuorisopalatsi kesällä 2023. Masteroinnin on tehnyt Jarno Alho.

Peura, Nuorisopalatsin kolmas albumi

Nuorisopalatsin kolmas albumi Peura ilmestyy 19.8.2022. Tässä siitä vähän tarinaa.

Oli pimeä ja talvinen ilta. Auto kiisi hiljaisella valtatiellä jossain Mikkelin ja Lappeenrannan välillä. Yhtäkkiä auton ajovaloihin ilmestyi peura. Se näytti jo juoksevan tien poikki, mutta auto tömähti rajusti. Peura osui aivan auton etunurkkaan.

Nuorisopalatsin Peura: kansikuva

”Jumalauta jätkät, törmäsin matkalla peuraan”, sopersi basisti perille päästyään. Nuorisopalatsin soittajat katsoivat toisiaan. ”Peura”olisi tekeillä olevan kolmannen levyn nimi.

Peuran kohtalosta ei ole tarkempaa tietoa. Se katosi öiseen metsään. Poliisi lupasi laittaa metsämiehet selvittämään peuran kohtaloa. Levy saatiin äänitettyä. Autoon tehtiin iso remontti.

Peura – sisäkansi

”Peura” jatkaa Nuorisopalatsin kahdelta aiemmalta täyspitkältä levyltä tuttua vahvaa melodista linjaa. Ennen kaikkea levy on musiikkia rokkitriolta. Musiikin juuret ovat soittajien nuoruudessa, soundit ja sovitukset tätä päivää. Biisintekijät Smolander ja Remes suhtautuvat ääneen samoista lähtökohdista: melodiat virtaavat ja soinnut etenevät. Biiseistä kuuluu eletty elämä uudesta aallosta moderniin tanssibeatiin.

Nuorisopalatsin Peura, inlay
Peura – inlay

Sanoitukset ovat osin henkilökohtaisia, osin ne kertovat tästä päivästä, sodasta ja ahdistuksesta. Avainbiisi ”Kone joka kulkee” kertoo harhaisesta uskomuksesta että pystymme ohjelmoimaan elämämme, hallitsemaan maailmaa ja rakentamaan tulevaisuutemme niin kuin haluamme. Toinen avainbiiseistä, ”Ottakaa mut kyytiin” on funkahtava tanssibiisi, joka kertoo sodasta pakenemisesta, vaan eihän siinä hyvin käy. Muutkin biisit ovat hyviä.

Nuorisopalatsin Peura, sisäkansi
Peura – sisäkansi

Koko tuotanto on Nuorisopalatsin omaa, paitsi masterointi, jonka on tehnyt Jarno Alho. Levyn kannet on suunnitellut ja laatinut basistimme Mika Remes.

Tämä on siis kolmas levymme. Kaksi edellistä ovat olleet Seitsemäs kuningaskunta ja Pyörre. Kaikkia niitä voi ostaa suoraan meiltäkin. Jos olet tänne asti lukenut niin lähetä sähköpostia nplz@nuorisopalatsi.net ja lähetämme takaisin ohjeet. Peuran saat kympillä.

Ottakaa mut kyytiin, single 5.5.2022

Ottakaa mut kyytiin on biisi sodasta ja kaaoksesta, paikasta, josta pitää päästä pois. Unelma on kuollut ja vapaus on poltettu. Ahneus ja petos tuottavat pelkoa. Ihmiset pakenevat rautatie- ja lentoasemille ja yrittävät päästä kyytiin, pois kaaoksesta, mutta kaaos vain pahenee. Mikään ei ole samaa kuin ennen, kuka minä olen nyt?

”Ottakaa mut kyytiin ja viekää täältä pois.
Laittakaa mut kuntoon, parantaakin vois.”

Ottakaa mut kyytiin, singlen kansikuva
Ottakaa mut kyytiin, kansikuva

”Ottakaa mut kyytiin” on ote elokuussa ilmestyvältä albumilta ”Peura”. Se on laulu sodasta, kaaoksesta ja paikasta, josta pitää päästä pois. Laulu siitä, kun unelma on kuollut ja vapaus poltettu.

Kuuntele ”Ottakaa mut kyytiin”

Biisi on sekä disco että rock ja hyvin nuorisopalatimainen. Rytmi on yksi aseemme sodan kaaosta vastaan. Kappaleen ovat säveltäneet Kari Smolander ja Mika Remes. Sanat ovat Kari Smolanderin.

Me kaikki muututaan EP

Tästä tuli omituinen vuosi, ”kiitos” koronan. Keikat meni, ne vähäisetkin. Treenikämpän ovi pidettiin turvallisuussyistä kiinni. Onneksi voi aina tehdä musiikkia. Uusi EP ”Me kaikki muututaan” on viiden biisin pläjäytys ja tilinteko siitä, miltä Nuorisopalatsi kuulostaa nyt. Kaikki biisit syntyivät ja äänitettiin kesällä 2020. Tämä omituinen vuosi heijastuu musiikkiin, mutta ei EP pelkästään tähän hetkeen keskity.

Kannen hehkeästä taiteesta vastaa valokuvaajana tunnettu Tommi Anttonen. EP:n tuotannosta vastasi Nuorisopalatsi ja sen masteroinnin teki Jarno Alho.

Voit kuunnella koko EP:n alla. Tässä myös Spotify-linkki, mutta EP löytyy myös kaikista muista suoratoistopalveluista: https://open.spotify.com/album/5t74xsSFa5fvvq6fbzsc0M

Nimibiisi ”Me kaikki muututaan” kertoo siitä, kun huomaa olevansa erilainen kuin ennen. Me muutumme, kun opimme ja koemme uutta. Pitää vain uskaltaa sukeltaa ja elää uutta elämää.

Me kaikki muututaan

Singlenäkin julkaistu ”Nöyrä kuin kivi ”on suoraviivainen pop-ralli, joka kehottaa olemaan välittämättä kaikesta. Aika kulkee ja omituiset tapahtumat tulevat vastaan, mutta vapahtajaa ja vallankumousta ei näy.

Nöyrä kuin kivi

”Varjoihin, suudelmiin” on hidas voimaballadi, jonka sanomana on tässä hetkessä oleminen ja onnen huomaaminen.

Varjoihin, suudelmiin

”Noitaympyrää” on kannanottomme ajankohtaisiin tapahtumiin ja eräiden tunnettujen henkilöiden psykopaattiseen kyvyttömyyteen kohdata tunteita. Terveisiä vaan rapakon taa.

Noitaympyrää

”Power popin räminää” on tiukkaa rokkia. Laulun päähenkilö toteaa inhoavansa turhaa narinaa. On parempi keskittyä power popin jauhantaan. Vaikka turhaa vaivaa sekin on. Mutta hei, se on power pop, eikä mikään stop!

Power popin räminää

Tähän sitten joku kuva Nuorisopalatsista:

Kuuntele muuta Nuorisopalatsin tuotantoa esim. Spotifyssä:

 

Nöyrä kuin kivi

Nuorisopalatsin uusi single on nimeltään Nöyrä kuin kivi. Koronavirus on riehunut ja vaikeuttanut treenaamista ja keikkailua, muttei vaientanut Nuorisopalatsia. Uusi singlemme kertoo ajastamme, jossa kaikki tuntuu aina vain jatkuvan, vaikka samalla jostain pitäisi ilmaantua vapahtaja ja vallankumous. Teemme yhtä, toivomme toista. Paras ottaa kolpakollinen hötkyilemättä ja muistaa, että elämään pitää suhtautua nöyrästi kuin kivi – joka ei nöyristele!

Kuuntele single tässä (tai vaikka Spotifyssä):

Nöyrä kuin kivi, kansikuva

”Nöyrä kuin kivi” -biisin on säveltänyt Mika Remes ja sanoittanut Kari Smolander. Sovitus ja tuotanto on Nuorisopalatsin. Masteroinnin teki Jarno Alho, Alho Audio Mastering.

Seuraavaksi julkaisemme viiden biisin EP:n. Siitä myöhemmin lisää.

Suur-Jyväskylän lehti 27.2.2020

Suur-Jyväskylän (ei siis Suur-Suomen!) lehti kirjoitti meistä tälleen kivasti näin. (Mutta tarkoittaako Suur-Jyväskylä siis koko Suomea??). Nuorisopalatsi Popparissa lauantaina 29.2. Voit klikata myös kuvan suureksi.