Ottakaa mut kyytiin, single 5.5.2022

Ottakaa mut kyytiin on biisi sodasta ja kaaoksesta, paikasta, josta pitää päästä pois. Unelma on kuollut ja vapaus on poltettu. Ahneus ja petos tuottavat pelkoa. Ihmiset pakenevat rautatie- ja lentoasemille ja yrittävät päästä kyytiin, pois kaaoksesta, mutta kaaos vain pahenee. Mikään ei ole samaa kuin ennen, kuka minä olen nyt?

”Ottakaa mut kyytiin ja viekää täältä pois.
Laittakaa mut kuntoon, parantaakin vois.”

Ottakaa mut kyytiin, singlen kansikuva
Ottakaa mut kyytiin, kansikuva

”Ottakaa mut kyytiin” on ote elokuussa ilmestyvältä albumilta ”Peura”. Se on laulu sodasta, kaaoksesta ja paikasta, josta pitää päästä pois. Laulu siitä, kun unelma on kuollut ja vapaus poltettu.

Kuuntele ”Ottakaa mut kyytiin”

Biisi on sekä disco että rock ja hyvin nuorisopalatimainen. Rytmi on yksi aseemme sodan kaaosta vastaan. Kappaleen ovat säveltäneet Kari Smolander ja Mika Remes. Sanat ovat Kari Smolanderin.

Nuorisopalatsin kevät, uutta matskua, etc.

Tässä vähän kevätkuulumisia Nuorisopalatsista.

Olemme aloittaneet uuden albumin äänitykset. Purkissa on nyt seitsemän biisin pohjat ja viiden biisin pohjat odottavat vuoroaan. Lisää sessioita on luvassa kesällä Veikkaamme että menee syksyyn ennen kuin tämä homma saadaan valmiiksi. Kaiken kaikkiaan tavara on nyt ehkä jonkin verran kypsempää tai ainakin rutiinit ovat paremmin hallussa ja tiedämme aika tarkalleen mitä olemme tekemässä. Biisit ovat edelleenkin aika kieroja pop-punk -sekoituksia. Ehkä vähän ollaan rauhoituttu – tai sitten ei.

Julkaisemme toukokuun aikana streaming-singlen. Todennäköisesti se on Pelastutaan, joka on hyvin suoraviivainen nuotiolaulu, purkkaa ja jytää. Palataan tähän tarkemmin myöhemmin.

Muistakaapa että meillä on ihan oikea keikka Jyväskylässä Yläkaupungin yössä Ylä-Ruthilla lauantaina 18.5. Tulkaa sinne. Tässä linkki tapahtumaan Facebookissa.

Dissektio 6: Vanki laatikon

Tämä on kuudes blogikirjoitukseni Seitsemännen kuningaskunnan biiseistä. Viisi ensimmäistä kirjoitustani löytyvät täältä. Tällä kertaa kirjoitan laatikon vangeista. Jatka lukemista ”Dissektio 6: Vanki laatikon”

Dissektio 4: Ikävyys – kummitus ja sen koira

Cara Mujer (Cesar Tort)

Tämä on neljäs blogikirjoitukseni Seitsemännen kuningaskunnan biiseistä. Nyt kerron miten itse tulkitsisin albumin neljännen biisin Ikävyys. Sille voi nimittäin tehdä monenlaista tulkintaa. Jatka lukemista ”Dissektio 4: Ikävyys – kummitus ja sen koira”

Dissektio 3: voiko kansantaloustieteestä tehdä laulun?

Tämä on kolmas blogikirjoitukseni Seitsemännen kuningaskunnan biiseistä. Nyt kerron miten löysin Koneesta kummituksen. Se ei olekaan yksinkertaista. Perimmäinen kysymys on, voiko kansantaloustieteestä tehdä laulun.


Jatka lukemista ”Dissektio 3: voiko kansantaloustieteestä tehdä laulun?”

Dissektio 2: Laulu 13

Tämä on toinen blogikirjoitukseni Seitsemännen kuningaskunnan biiseistä. Ensimmäisessä osassa kirjoitin albumin ensimmäisestä nimibiisistä. Nyt kerron mitä luulen ajatelleeni kun kirjoitin Laulu 13:n tekstin. Sävellyshän on Mikan päästä revitty.

Jatka lukemista ”Dissektio 2: Laulu 13”

Viikon dissektio 1: Seitsemäs kuningaskunta

Mikä Dissektioblogi?

Olen kirjoittanut Nuorisopalatsin biisien tekstit ja laulanutkin ne. Niinpä otan itselleni 13 viikon tehtävän ja kirjoitan albumin kaikista biiseistä yksi kerrallaan, kerran viikossa. Kerron sekä ajatuksistani, joita luulen itselläni olleen tekstien kirjoitusvaiheessa, että biisien tekemis- ja äänitysprosessista. Olkoon tämän blogin nimi Dissektioblogi, koska teen siinä post mortem -analyysiä tekemisistäni silpomalla ne palasiksi. Jatka lukemista ”Viikon dissektio 1: Seitsemäs kuningaskunta”