Live Telakka Tampere 23.2.2024

Tehtiin pitkästä aikaa keikka Tampereella ja sehän oli aivan mahtavaa. Yleisöäkin oli melkein tupa täynnä. Olemme keräilleet tähän videoita tapahtumasta ja saimme niitä muutamasta lähteestä. Kiitokset Marjalle, Marille ja Jukka Junttilalle. Tässä biisejä keikalta.

Sivullinen, albumilta Peura

Laulu 13, ensimmäiseltä albumilta Seitsemäs kuningaskunta

Haikeus, uudelta albumilta Lauluja avaruudesta

Tyhjyyttä kohti, uudelta albumilta Lauluja avaruudesta

Paluu 80-luvulle, albumilta Pyörre

Balladi miesten, albumilta Peura

Nöyrä kuin kivi

Nuorisopalatsin uusi single on nimeltään Nöyrä kuin kivi. Koronavirus on riehunut ja vaikeuttanut treenaamista ja keikkailua, muttei vaientanut Nuorisopalatsia. Uusi singlemme kertoo ajastamme, jossa kaikki tuntuu aina vain jatkuvan, vaikka samalla jostain pitäisi ilmaantua vapahtaja ja vallankumous. Teemme yhtä, toivomme toista. Paras ottaa kolpakollinen hötkyilemättä ja muistaa, että elämään pitää suhtautua nöyrästi kuin kivi – joka ei nöyristele!

Kuuntele single tässä (tai vaikka Spotifyssä):

Nöyrä kuin kivi, kansikuva

”Nöyrä kuin kivi” -biisin on säveltänyt Mika Remes ja sanoittanut Kari Smolander. Sovitus ja tuotanto on Nuorisopalatsin. Masteroinnin teki Jarno Alho, Alho Audio Mastering.

Seuraavaksi julkaisemme viiden biisin EP:n. Siitä myöhemmin lisää.

Pyörre

Toinen albumimme ilmestyy tammikuun loppupuolella 2020. Sen julkaisee Hiljaiset levyt, niin kuin ensimmäisenkin. Luvassa on hämmästyttävä kokoelma musiikkia goottipunkin syövereistä elektro-skan kautta raakoihin balladeihin. Albumilla on 12 biisiä ja sen työnimi on Pyörre, joka saattaa olla myös lopullinen nimi.

Kari ja Mika viettivät viime viikonlopun viimeistelemässä miksausta. Audiomateriaali on nyt kutakuinkin valmis. Sen tekoon meni viitisen kuukautta. Pohjien teko vei viitisen päivää, kahdessa eri sessiossa huhtikuussa ja heinäkuussa. Sen jälkeen loppuaika on kulunut päällekkäisäänityksiin ja viimeistelyyn.

Suurin osa materiaalista on syntynyt viimeisen vuoden aikana, joskin pari biisiä on perintöä muutaman vuoden takaa. Pyörre on monipuolisempi kuin Seitsemäs kuningaskunta, mutta kuitenkin kokonaisuus. Veikkaamme että julkaisemme tästä materiaalista vielä syksyllä yhden streaming-singlen. Katsotaan nyt mikä se on. Pelastutaan ja erityisesti Paluu 80-luvulle ovat saaneet tosi hyvin soittoja Spotifyssä. Toivotaan että tämä jatkuu.

Nyt jätämme biisit hetkeksi hautumaan ja sitten mietitään pitääkö vielä jotakin hienosäätää. Sen jälkeen albumi masteroidaan ja laitetaan painoon. Jännittävää, on se!

Monbiot ja Pelastutaan

George Monbiot kirjoittaa Guardianissa samasta aiheesta kuin mistä Pelastutaan kertoo:

”Today’s billionaires are the real citizens of nowhere. They fantasise, like the plutocrats in Ayn Rand’s terrible novel Atlas Shrugged, about further escape. Look at the “seasteading” venture funded by PayPal’s founder, Peter Thiel, that sought to build artificial islands in the middle of the ocean, whose citizens could enact a libertarian fantasy of escape from the state, its laws, regulations and taxes, and from organised labour. Scarcely a month goes by without a billionaire raising the prospect of leaving the Earth altogether, and colonising space pods or other planets.”

Tuo lainaus kuulostaa Pelastutaan -tekstiltä vähän suorasanaisempana.

Kuuntele Pelastutaan vaikka täällä.

Pelastutaan/Nuorisopalatsi, julkaisupäivä 15.5.2019

Nuorisopalatsin kevät, uutta matskua, etc.

Tässä vähän kevätkuulumisia Nuorisopalatsista.

Olemme aloittaneet uuden albumin äänitykset. Purkissa on nyt seitsemän biisin pohjat ja viiden biisin pohjat odottavat vuoroaan. Lisää sessioita on luvassa kesällä Veikkaamme että menee syksyyn ennen kuin tämä homma saadaan valmiiksi. Kaiken kaikkiaan tavara on nyt ehkä jonkin verran kypsempää tai ainakin rutiinit ovat paremmin hallussa ja tiedämme aika tarkalleen mitä olemme tekemässä. Biisit ovat edelleenkin aika kieroja pop-punk -sekoituksia. Ehkä vähän ollaan rauhoituttu – tai sitten ei.

Julkaisemme toukokuun aikana streaming-singlen. Todennäköisesti se on Pelastutaan, joka on hyvin suoraviivainen nuotiolaulu, purkkaa ja jytää. Palataan tähän tarkemmin myöhemmin.

Muistakaapa että meillä on ihan oikea keikka Jyväskylässä Yläkaupungin yössä Ylä-Ruthilla lauantaina 18.5. Tulkaa sinne. Tässä linkki tapahtumaan Facebookissa.

Seitsemäs kuningaskunta, kansikuva on nyt tässä

Nuorisopalatsin seitsemäs kuningaskunta ilmestyy tuota pikaa. Sen kansikuva on nyt tässä.

Seitsemäs kuningaskunta, kansikuva

Kannen, kuten myös tuon tyylikkään Nuorisopalatsi-logon, on suunnitellut Tommi Anttonen. Julkaisupäivämääräkin selviää tuota pikaa. Albumissa on 13 biisiä ja se on noin 53 minuuttia pitkä. Kolme biiseistä on julkaistu suoratoistosingleinä aiemmin, Matka maan keskipisteeseen, Koneessa kummitus ja Marsiin asumaan. Voit kuunnella singlet myös YouTubesta omalta soittolistaltaan.

Loppu häämöttää

Albumin julkaisu lähenee vääjäämättä. Voimme todistaa sen tällä kiistämättömällä todistekappaleella. Tässä kiintoisa yksityiskohta tulevasta levystä.

Levyn koodit

Levy ilmestyy kohtalaisen pian sekä CD:nä että suoratoistopalveluissa. Sen julkaisee Hiljaiset levyt, kuten olemme selkeästi viestineet.

Hiljaiset levyt julkaisee Nuorisopalatsin albumin

Hiljaiset levyt

Hiljaiset levyt julkaisee Nuorisopalatsin tulevan albumin CD:nä elo-syyskuussa. Tamperelainen Hiljaiset levyt on legendaarinen, Suomen vanhin indie-levy-yhtiö. Sen bändeihin ovat kuuluneet tai kuuluvat esimerkiksi Alivaltiosihteeri, Jalla Jalla, Maaseudun tulevaisuus ja Alice in Wasteland. Viime aikoina Hiljaiset on julkaissut myös suomalaisten punk-veteraanien kuten Vaavin, Ypö-viiden, Loose Prickin ja Hellhoundin levyjä. Koko Hiljaisten katalogi löytyy täältä.

Olemme tyytyväisiä tähän käänteeseen. Nuorisopalatsin albumi on nyt käytännössä valmis. Pienen kypsyttelyn jälkeen seuraa ehkä vielä hiukan vähäistä viritystä ja sen jälkeen albumi on valmis masteroitavaksi. Biisejä on kolmetoista, joista albumille päätyy 10-13, riippuen mielialoista. Tiedotamme tapahtumista aikanaan.

Tässä välissä kannattaa tietenkin kuunnella nuo meidän singlet läpi, vaikkapa YouTubesta:

Kolmetoista biisiä valmiina albumille

Kolmetoista biisiä on nyt valmiiksi miksattuna ja masteroituna tulevaa albumia varten. Laitoimme ne pariksi kuukaudeksi tynnyriin fermentoitumaan. Nykyaikaisella biotekniikalla niihin syntyy hyvä aromi, jonka jälkeen ne ovat valmiita julkaistavaksi. Tämä tapahtuu elokuussa, kunnon käymisen jälkeen. Ei tässä mitään simaa tehdä.

Tässä välissä kannattaa kuunnella noita vanhoja biisejä. Esim. Kesäkissa on varsin ajankohtainen. Se ja Syysprinssi on tehty vähän aikaisemmalla kokoonpanolla, mutta Matka maan keskipisteeseen ja Koneessa kummitus on tehty kokonaisuudessaan tämän kevään aikana … ja niitähän tulee vielä 11 lisää.

Painapa tästä ”Follow” Nuorisopalatsille:

Albumi äänitetty, miksaus meneillään

Olemme koko kevään äänittäneet biisejä tulevalle albumille. Äänitykset ovat nyt valmiina. Yhteensä olemme äänittäneet 15 biisiä, joista todennäköisesti 13 tulee kenties elo-syyskuussa julkaistavalle albumille. Parhaillaan olemme miksaamassa albumia ja valmista syntyy kovaa tahtia. Luvassa on monipuolinen, mutta linjakas albumi, joka kasvaa omasta taustastamme ja näkemyksestämme voimapopissa. Musiikki on melodista ja iskevää, eikä sen kanssa voi tylsistyä.

Ennen albumia julkaisemme todennäköisesti yhden singlen, mutta sitä ennen kannattaa kuunnella Matka maan keskipisteeseen ja Spotifystä Koneessa kummitus. Myös vanhemmat biisit Syysprinssi ja Kesäkissa löytyvät monesta paikkaa, esim. YouTubesta.

Koneessa kummitusMatka maan keskipisteeseen