Haikeus – single 26.1.2024

Nuorisopalatsin uusin single on nimeltään Haikeus. Se on toinen single helmikuun 23. päivä ilmestyvältä bändin neljänneltä albumilta Lauluja avaruudesta. Albumin julkaisee Hiljaiset levyt.

Haikeus on jytää ja poppia. Se on rakenteeltaan hyvin yksinkertainen ja se sisältää intro-riffin, säkeistön ja kertosäkeen. Lopussa se siirtyy ylettömään ja instrumentaaliseen duuritranssiin ja siirtyy sitten kertosäkeseen. Siis tässä biisissä on se kertosäe tärkeä.

Haikeus kertoo ajasta ja sen jatkuvuudesta. Se kertoo jokaisen päivän haikeudesta ja ainutlaatuisuudesta. Onhan tämä vaikeaa ja niin edespäin, mutta mitäpä siitä? Uusi päivä tulee siitä huolimatta.

Kuuntele Haikeus tässä. Striimattavaksi se tulee 26.1.2023

Biisin on säveltänyt Mika Remes ja sanoittanut Kari Smolander. Sen on tuottanut ja äänittänyt Nuorisopalatsi kesällä 2023. Masteroinnin on tehnyt Jarno Alho.

Nöyrä kuin kivi

Nuorisopalatsin uusi single on nimeltään Nöyrä kuin kivi. Koronavirus on riehunut ja vaikeuttanut treenaamista ja keikkailua, muttei vaientanut Nuorisopalatsia. Uusi singlemme kertoo ajastamme, jossa kaikki tuntuu aina vain jatkuvan, vaikka samalla jostain pitäisi ilmaantua vapahtaja ja vallankumous. Teemme yhtä, toivomme toista. Paras ottaa kolpakollinen hötkyilemättä ja muistaa, että elämään pitää suhtautua nöyrästi kuin kivi – joka ei nöyristele!

Kuuntele single tässä (tai vaikka Spotifyssä):

Nöyrä kuin kivi, kansikuva

”Nöyrä kuin kivi” -biisin on säveltänyt Mika Remes ja sanoittanut Kari Smolander. Sovitus ja tuotanto on Nuorisopalatsin. Masteroinnin teki Jarno Alho, Alho Audio Mastering.

Seuraavaksi julkaisemme viiden biisin EP:n. Siitä myöhemmin lisää.

Kuuntele Nuorisopalatsia

Poppari, Jyväskylä, 10.11.2018

Kuuntele Nuorisopalatsia. Kaikki tähän asti julkaistu materiaali löytyy kaikista suoratoistopalveluista ja ennen kesää 2020 julkaistut 10 singleä löytyvät YouTubesta avoimena. Tässä linkki Spotify-profiiliimme ja YouTube-soittolistaan.

Jatka lukemista ”Kuuntele Nuorisopalatsia”

Toinen albumimme Pyörre on ilmestynyt

Pyörre, kansikuva, kierreportaat.

Toinen albumimme Pyörre on ilmestynyt. Se on tästä päivästä 24.1.2020 lähtien kuunneltavissa kaikissa suoratoistopalveluissa. Tässä joitakin linkkejä siihen:

Voit ostaa sen myös levykaupoista CD:nä tai tilata netistä (Stupido Shop, Levykauppa X).

Totta kai voit ostaa sen myös digitaalisena iTunesista tai Google Playsta.

Jos oikeasti haluat tukea meitä, osta se suoraan meiltä. Lähetämme CD:n heti kotiisi.

Hiljaiset Levyt myy myös sitä.

Pyörre on saanut jo erittäin positiivista kritiikkiä. Odotamme sitä lisää.

Täältä voit lukea taustaa levystä ja nähdä sen kansitaidetta.

Paluu 80-luvulle

Tässä jutussa voit kuunnella singlen ”Paluu 80-luvulle” ja lukea biisin taustoista.

Paluu 80-luvulle, kansikuva
Paluu 80-luvulle, kansikuva

Pakoon täältä 80-luvulle! Silloin Suomessa oli kaksi tv-kanavaa, yksi virallinen totuus, YYA, paljon mäkihyppääjiä ja vähän värejä. Muistikuvissa kaikki oli kuitenkin mahtavaa ja asiat paremmin kuin nyt. Tai niin vain luulemme. Nostalgia toimii, koska se tarjoaa valheellisen pakopaikan muistoille ahdistavasta nykyarjesta.

Suomi oli 80-luvulla monin tavoin ankea maa – mutta musiikki oli rautaa. Kiitos siitä Sielun Veljet, Melrose, Keba, Shadowplay ja kumppanit. ”Paluu 80-luvulle” on Nuorisopalatsin kunnianosoitus suomalaisen rockin kultaiselle vuosikymmenelle. Nuorisopalatsin omat juuret ovat 80-luvulla. Silloin orkesterin esiaste aloitti punkin innostamana sahaamaan Jyväskylässä legendaarisen opiskelijakapakka Ilokiven kellarissa. Vuonna 2017 uudelleen musiikinteon aloittanut Nuorisopalatsi tarjoaa uudella singlellään ironisen nostalgiatripin aikaan, jota ei ole – eikä tule.

Kuuntele Paluu 80-luvulle tässä:

Tai vaikkapa Spotifyssä:

Edellisen singlen Pelastutaan löydät tästä.

Nuorisopalatsi julkaisi esikoispitkäsoittonsa ”Seitsemäs kuningaskunta” syksyllä 2018 CD:nä (Hiljaiset Levyt) sekä suoratoistopalveluissa. Uusi sinkku ”Paluu 80-luvulle” on toinen singlejulkaisu tulevalta vielä nimeämättömältä levyltä. Kappaleen on säveltänyt Mika Remes, sanoittanut Kari Smolander ja sovittanut Nuorisopalatsi.

Kuuntele muuta Nuorisopalatsin tuotantoa esim. Spotifyssä:

Pelastutaan!

Nuorisopalatsin single Pelastutaan on julkaistu tänään 15.5.2019.

Voit kuunnella sen tässä:

Tai vaikka Spotifyssä:

”Pelastutaan”, julistaa Nuorisopalatsin uusi single. Mutta miltä? Ahneudelta, rahan vallalta ja itsekkyydeltä. Kaikelta siltä mistä Nainen Pietarin (eli Ayn Rand) saarnaa ja mihin niin moni  uskoo.

Pelastutaan sai alkunsa kuullusta tarinasta. Siinä investointipankkiirit yrittivät saada tulevaisuudentutkijaa kertomaan teknologiasta, jolla turvamiehet saataisiin pysymään uskollisena sitten kun sivilisaatio romahtaa. Samalla pankkiirit tiedustelivat, missä olisi turvallisin paikka asua maapallolla romahduksen jälkeen. Emme saaneet rauhaa tarinalta vaan purimme sen biisiksi, jonka sanoma on että vain yhdessä voimme pelastua.

Soittolista, singlet ja vähän taustaa

Albumia odotellessa teimme Spotify-soittolistan, jossa on kaikki viisi Nuorisopalatsin singleä ja joitakin avainbiisejä Alice in Wastelandilta vuosilta 1987 ja 1991. Vaikutus ja jatkumo on varmasti havaittavissa.

Jos sinulla ei ole Spotifyä, kuuntele sitten singlet YouTube-soittolistana. Sitten kuvaksi tähän rehellinen suomalainen hirvi.

hirvi

Marsiin asumaan!

Nuorisopalatsin uusi single ”Marsiin asumaan” on ilmestynyt. Muuta sinäkin. Se löytyy kaikista streaming-palveluista.

Biisihän on vanhempi kuin Internet, mutta sitä ei ole ennen julkaistu. Se kertoo siitä miten asiat kannattaa tehdä väärinpäin, nurinpäin ja ylösalaisin. Tee sinäkin.

Tässä linkki Spotify-versioon, mutta löytyy se muualtakin.

Koneessa kummitus on julkaistu

Uusi singlemme ”Koneessa kummitus” on julkaistu. Sen tiedottaminen on ollut vähän vaikeaa, koska Facebook käsittää kannessa olevan fraktuuran liittyvän tietynlaiseen toimintaan. Sitähän tämä ei ole vaan rokkia. Tähän laitammekin kansikuvan myös ilman sitä fraktuuraa.
Kuuntele Koneessa kummitys Spotifyssä.
Löytyy myös kaikista muista streaming-palveluista, kuten Applesta, Googlesta, Tidalista, jne. Amerikkalaiset kuunnelkoot myös YouTubesta, mutta Suomeen se ei näy.

Single on äänitetty Imatralla Studio Kärpässä tammikuussa 2018. Se on jatkoa edelliselle singlelle Matka maan keskipisteeseen ja osa albumia, jonka julkaisemme kesän jälkeen.