Dissektio 8: Matka maan keskipisteeseen

Matka maan keskipisteeseen

Tämä on kahdeksas blogikirjoitukseni Seitsemännen kuningaskunnan biiseistä. Seitsemän ensimmäistä löytyvät täältä. Tällä kertaa kirjoitan kuolemasta.

Jatka lukemista ”Dissektio 8: Matka maan keskipisteeseen”

Dissektio 7: Marsiin asumaan

Great Moon Hoax

Tämä on seitsemäs blogikirjoitukseni Seitsemännen kuningaskunnan biiseistä. Kuusi ensimmäistä kirjoitustani löytyvät täältä. Tällä kertaa kirjoitan miten Marsiin mennään asumaan. Jatka lukemista ”Dissektio 7: Marsiin asumaan”

Dissektio 5: Vapaus

Francesco Hayez: Suudelma (osa)

Tämä on viides blogikirjoitukseni Seitsemännen kuningaskunnan biiseistä. Neljä ensimmäistä kirjoitustani löytyvät täältä: 1, 2, 3, ja 4. Tällä kertaa kirjoitan vapaudesta. Jatka lukemista ”Dissektio 5: Vapaus”

Dissektio 4: Ikävyys – kummitus ja sen koira

Cara Mujer (Cesar Tort)

Tämä on neljäs blogikirjoitukseni Seitsemännen kuningaskunnan biiseistä. Nyt kerron miten itse tulkitsisin albumin neljännen biisin Ikävyys. Sille voi nimittäin tehdä monenlaista tulkintaa. Jatka lukemista ”Dissektio 4: Ikävyys – kummitus ja sen koira”

Dissektio 3: voiko kansantaloustieteestä tehdä laulun?

Tämä on kolmas blogikirjoitukseni Seitsemännen kuningaskunnan biiseistä. Nyt kerron miten löysin Koneesta kummituksen. Se ei olekaan yksinkertaista. Perimmäinen kysymys on, voiko kansantaloustieteestä tehdä laulun.


Jatka lukemista ”Dissektio 3: voiko kansantaloustieteestä tehdä laulun?”

Dissektio 2: Laulu 13

Tämä on toinen blogikirjoitukseni Seitsemännen kuningaskunnan biiseistä. Ensimmäisessä osassa kirjoitin albumin ensimmäisestä nimibiisistä. Nyt kerron mitä luulen ajatelleeni kun kirjoitin Laulu 13:n tekstin. Sävellyshän on Mikan päästä revitty.

Jatka lukemista ”Dissektio 2: Laulu 13”

Viikon dissektio 1: Seitsemäs kuningaskunta

Mikä Dissektioblogi?

Olen kirjoittanut Nuorisopalatsin biisien tekstit ja laulanutkin ne. Niinpä otan itselleni 13 viikon tehtävän ja kirjoitan albumin kaikista biiseistä yksi kerrallaan, kerran viikossa. Kerron sekä ajatuksistani, joita luulen itselläni olleen tekstien kirjoitusvaiheessa, että biisien tekemis- ja äänitysprosessista. Olkoon tämän blogin nimi Dissektioblogi, koska teen siinä post mortem -analyysiä tekemisistäni silpomalla ne palasiksi. Jatka lukemista ”Viikon dissektio 1: Seitsemäs kuningaskunta”