Haikeus – single 26.1.2024

Nuorisopalatsin uusin single on nimeltään Haikeus. Se on toinen single helmikuun 23. päivä ilmestyvältä bändin neljänneltä albumilta Lauluja avaruudesta. Albumin julkaisee Hiljaiset levyt.

Haikeus on jytää ja poppia. Se on rakenteeltaan hyvin yksinkertainen ja se sisältää intro-riffin, säkeistön ja kertosäkeen. Lopussa se siirtyy ylettömään ja instrumentaaliseen duuritranssiin ja siirtyy sitten kertosäkeseen. Siis tässä biisissä on se kertosäe tärkeä.

Haikeus kertoo ajasta ja sen jatkuvuudesta. Se kertoo jokaisen päivän haikeudesta ja ainutlaatuisuudesta. Onhan tämä vaikeaa ja niin edespäin, mutta mitäpä siitä? Uusi päivä tulee siitä huolimatta.

Kuuntele Haikeus tässä. Striimattavaksi se tulee 26.1.2023

Biisin on säveltänyt Mika Remes ja sanoittanut Kari Smolander. Sen on tuottanut ja äänittänyt Nuorisopalatsi kesällä 2023. Masteroinnin on tehnyt Jarno Alho.

Ottakaa mut kyytiin, single 5.5.2022

Ottakaa mut kyytiin on biisi sodasta ja kaaoksesta, paikasta, josta pitää päästä pois. Unelma on kuollut ja vapaus on poltettu. Ahneus ja petos tuottavat pelkoa. Ihmiset pakenevat rautatie- ja lentoasemille ja yrittävät päästä kyytiin, pois kaaoksesta, mutta kaaos vain pahenee. Mikään ei ole samaa kuin ennen, kuka minä olen nyt?

”Ottakaa mut kyytiin ja viekää täältä pois.
Laittakaa mut kuntoon, parantaakin vois.”

Ottakaa mut kyytiin, singlen kansikuva
Ottakaa mut kyytiin, kansikuva

”Ottakaa mut kyytiin” on ote elokuussa ilmestyvältä albumilta ”Peura”. Se on laulu sodasta, kaaoksesta ja paikasta, josta pitää päästä pois. Laulu siitä, kun unelma on kuollut ja vapaus poltettu.

Kuuntele ”Ottakaa mut kyytiin”

Biisi on sekä disco että rock ja hyvin nuorisopalatimainen. Rytmi on yksi aseemme sodan kaaosta vastaan. Kappaleen ovat säveltäneet Kari Smolander ja Mika Remes. Sanat ovat Kari Smolanderin.

Nöyrä kuin kivi

Nuorisopalatsin uusi single on nimeltään Nöyrä kuin kivi. Koronavirus on riehunut ja vaikeuttanut treenaamista ja keikkailua, muttei vaientanut Nuorisopalatsia. Uusi singlemme kertoo ajastamme, jossa kaikki tuntuu aina vain jatkuvan, vaikka samalla jostain pitäisi ilmaantua vapahtaja ja vallankumous. Teemme yhtä, toivomme toista. Paras ottaa kolpakollinen hötkyilemättä ja muistaa, että elämään pitää suhtautua nöyrästi kuin kivi – joka ei nöyristele!

Kuuntele single tässä (tai vaikka Spotifyssä):

Nöyrä kuin kivi, kansikuva

”Nöyrä kuin kivi” -biisin on säveltänyt Mika Remes ja sanoittanut Kari Smolander. Sovitus ja tuotanto on Nuorisopalatsin. Masteroinnin teki Jarno Alho, Alho Audio Mastering.

Seuraavaksi julkaisemme viiden biisin EP:n. Siitä myöhemmin lisää.

Kuuntele Nuorisopalatsia

Poppari, Jyväskylä, 10.11.2018

Kuuntele Nuorisopalatsia. Kaikki tähän asti julkaistu materiaali löytyy kaikista suoratoistopalveluista ja ennen kesää 2020 julkaistut 10 singleä löytyvät YouTubesta avoimena. Tässä linkki Spotify-profiiliimme ja YouTube-soittolistaan.

Jatka lukemista ”Kuuntele Nuorisopalatsia”

Viskaa se tuleen!

Nuorisopalatsin päätön ja häiritsevä elektro-ska iskee biitillään suoraan ties minne, esimerkiksi buddhalaisuuden ja pikkujoulujen ytimeen. Biisi kehottaa viskaamaan tuleen, siis sen egon. Sille kun antaa ravintoa, niin se kasvaa jättiläiseksi ja sitten sen kanssa on pulassa. Viskaa se tuleen on neljäs single tammikuussa 2020 ilmestyvältä albumilta Pyörre.

Biisihän on tämmöinen disco-punk-ska-jytäbiisi, jossa ensimmäinen kertsi tulee vasta puolivälissä. Biisi kuulostaa syntetisaattorivetoiselta, mutta ei siellä ole kuin vähän sekvensseriräpätystä kertosäkeissä. Muu on saatu aikaan moduloimalla kitaraa ja bassoa mainioilla SoundToys FilterFreakilla ja Tremolaattorilla. Ja kyllä siellä oikea rumpali Jussi soittaa.

Piisihän pamahti heti Spotifyn ”Suomi-indien helmet” -listalle. Kuuntele biisi tässä, jos sinulla ei ole Spotifyä:

Paluu 80-luvulle

Tässä jutussa voit kuunnella singlen ”Paluu 80-luvulle” ja lukea biisin taustoista.

Paluu 80-luvulle, kansikuva
Paluu 80-luvulle, kansikuva

Pakoon täältä 80-luvulle! Silloin Suomessa oli kaksi tv-kanavaa, yksi virallinen totuus, YYA, paljon mäkihyppääjiä ja vähän värejä. Muistikuvissa kaikki oli kuitenkin mahtavaa ja asiat paremmin kuin nyt. Tai niin vain luulemme. Nostalgia toimii, koska se tarjoaa valheellisen pakopaikan muistoille ahdistavasta nykyarjesta.

Suomi oli 80-luvulla monin tavoin ankea maa – mutta musiikki oli rautaa. Kiitos siitä Sielun Veljet, Melrose, Keba, Shadowplay ja kumppanit. ”Paluu 80-luvulle” on Nuorisopalatsin kunnianosoitus suomalaisen rockin kultaiselle vuosikymmenelle. Nuorisopalatsin omat juuret ovat 80-luvulla. Silloin orkesterin esiaste aloitti punkin innostamana sahaamaan Jyväskylässä legendaarisen opiskelijakapakka Ilokiven kellarissa. Vuonna 2017 uudelleen musiikinteon aloittanut Nuorisopalatsi tarjoaa uudella singlellään ironisen nostalgiatripin aikaan, jota ei ole – eikä tule.

Kuuntele Paluu 80-luvulle tässä:

Tai vaikkapa Spotifyssä:

Edellisen singlen Pelastutaan löydät tästä.

Nuorisopalatsi julkaisi esikoispitkäsoittonsa ”Seitsemäs kuningaskunta” syksyllä 2018 CD:nä (Hiljaiset Levyt) sekä suoratoistopalveluissa. Uusi sinkku ”Paluu 80-luvulle” on toinen singlejulkaisu tulevalta vielä nimeämättömältä levyltä. Kappaleen on säveltänyt Mika Remes, sanoittanut Kari Smolander ja sovittanut Nuorisopalatsi.

Kuuntele muuta Nuorisopalatsin tuotantoa esim. Spotifyssä:

Pelastutaan!

Nuorisopalatsin single Pelastutaan on julkaistu tänään 15.5.2019.

Voit kuunnella sen tässä:

Tai vaikka Spotifyssä:

”Pelastutaan”, julistaa Nuorisopalatsin uusi single. Mutta miltä? Ahneudelta, rahan vallalta ja itsekkyydeltä. Kaikelta siltä mistä Nainen Pietarin (eli Ayn Rand) saarnaa ja mihin niin moni  uskoo.

Pelastutaan sai alkunsa kuullusta tarinasta. Siinä investointipankkiirit yrittivät saada tulevaisuudentutkijaa kertomaan teknologiasta, jolla turvamiehet saataisiin pysymään uskollisena sitten kun sivilisaatio romahtaa. Samalla pankkiirit tiedustelivat, missä olisi turvallisin paikka asua maapallolla romahduksen jälkeen. Emme saaneet rauhaa tarinalta vaan purimme sen biisiksi, jonka sanoma on että vain yhdessä voimme pelastua.

Nuorisopalatsin kevät, uutta matskua, etc.

Tässä vähän kevätkuulumisia Nuorisopalatsista.

Olemme aloittaneet uuden albumin äänitykset. Purkissa on nyt seitsemän biisin pohjat ja viiden biisin pohjat odottavat vuoroaan. Lisää sessioita on luvassa kesällä Veikkaamme että menee syksyyn ennen kuin tämä homma saadaan valmiiksi. Kaiken kaikkiaan tavara on nyt ehkä jonkin verran kypsempää tai ainakin rutiinit ovat paremmin hallussa ja tiedämme aika tarkalleen mitä olemme tekemässä. Biisit ovat edelleenkin aika kieroja pop-punk -sekoituksia. Ehkä vähän ollaan rauhoituttu – tai sitten ei.

Julkaisemme toukokuun aikana streaming-singlen. Todennäköisesti se on Pelastutaan, joka on hyvin suoraviivainen nuotiolaulu, purkkaa ja jytää. Palataan tähän tarkemmin myöhemmin.

Muistakaapa että meillä on ihan oikea keikka Jyväskylässä Yläkaupungin yössä Ylä-Ruthilla lauantaina 18.5. Tulkaa sinne. Tässä linkki tapahtumaan Facebookissa.