Peura, Nuorisopalatsin kolmas albumi

Nuorisopalatsin kolmas albumi Peura ilmestyy 19.8.2022. Tässä siitä vähän tarinaa.

Oli pimeä ja talvinen ilta. Auto kiisi hiljaisella valtatiellä jossain Mikkelin ja Lappeenrannan välillä. Yhtäkkiä auton ajovaloihin ilmestyi peura. Se näytti jo juoksevan tien poikki, mutta auto tömähti rajusti. Peura osui aivan auton etunurkkaan.

Nuorisopalatsin Peura: kansikuva

”Jumalauta jätkät, törmäsin matkalla peuraan”, sopersi basisti perille päästyään. Nuorisopalatsin soittajat katsoivat toisiaan. ”Peura”olisi tekeillä olevan kolmannen levyn nimi.

Peuran kohtalosta ei ole tarkempaa tietoa. Se katosi öiseen metsään. Poliisi lupasi laittaa metsämiehet selvittämään peuran kohtaloa. Levy saatiin äänitettyä. Autoon tehtiin iso remontti.

Peura – sisäkansi

”Peura” jatkaa Nuorisopalatsin kahdelta aiemmalta täyspitkältä levyltä tuttua vahvaa melodista linjaa. Ennen kaikkea levy on musiikkia rokkitriolta. Musiikin juuret ovat soittajien nuoruudessa, soundit ja sovitukset tätä päivää. Biisintekijät Smolander ja Remes suhtautuvat ääneen samoista lähtökohdista: melodiat virtaavat ja soinnut etenevät. Biiseistä kuuluu eletty elämä uudesta aallosta moderniin tanssibeatiin.

Nuorisopalatsin Peura, inlay
Peura – inlay

Sanoitukset ovat osin henkilökohtaisia, osin ne kertovat tästä päivästä, sodasta ja ahdistuksesta. Avainbiisi ”Kone joka kulkee” kertoo harhaisesta uskomuksesta että pystymme ohjelmoimaan elämämme, hallitsemaan maailmaa ja rakentamaan tulevaisuutemme niin kuin haluamme. Toinen avainbiiseistä, ”Ottakaa mut kyytiin” on funkahtava tanssibiisi, joka kertoo sodasta pakenemisesta, vaan eihän siinä hyvin käy. Muutkin biisit ovat hyviä.

Nuorisopalatsin Peura, sisäkansi
Peura – sisäkansi

Koko tuotanto on Nuorisopalatsin omaa, paitsi masterointi, jonka on tehnyt Jarno Alho. Levyn kannet on suunnitellut ja laatinut basistimme Mika Remes.

Tämä on siis kolmas levymme. Kaksi edellistä ovat olleet Seitsemäs kuningaskunta ja Pyörre. Kaikkia niitä voi ostaa suoraan meiltäkin. Jos olet tänne asti lukenut niin lähetä sähköpostia nplz@nuorisopalatsi.net ja lähetämme takaisin ohjeet. Peuran saat kympillä.

Kirjoita ajatuksesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.